Web Analytics Made Easy - Statcounter

خواهرزاده زنده‌یاد جلال آل احمد، داستان‌نویس، در یادداشتی نسبت به سوء استفاده برخی از تورها از خانه - موزه سیمین و جلال و منزل پدری آل احمد انتقاد کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، خانه- موزه سیمین دانشور و جلال آل احمد در بن‌بست ارض تا به ثمر رسیدن و آماده شدن برای بازدید عمومی، مراحل مختلفی را پشت سر گذاشت و فراز و فرودهای بسیاری داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع هم اکنون درباره خانه پدری جلال نیز کم و بیش به گوش می‌رسد؛ خانه‌ای که در منطقه پاچنار تهران بنا شده و در دوره‌ای محل آمد و شد بسیاری از علما و انقلابیون بود، پس از خروج معتادان متجاهر و کوهی از زباله، در انتظار تبدیل شدن به مکانی فرهنگی در این منطقه از تهران است.

خروج 3 خاور زباله از خانه پدری جلال آل احمد

با این حال در جدیدترین خبر، گفته شده که سوء استفاده‌هایی از این دو بنا صورت گرفته است. به گفته محمدحسین دانایی‌فر، خواهرزاده زنده‌یاد جلال آل احمد، برخی از افراد در ذیل عنوان تورهای تهران‌گردی و گردشگری، با گرفتن هزینه‌ای، از این بناها سوء استفاده می‌کنند. به گفته او؛ در حالیکه هنوز برای تعمیر و مرمت منزل پدری جلال اقدامی نشده، با گرفتن نفری 100 هزار تومان، افراد را برای بازدید از خرابه‌ها می‌برند. درباره خانه- موزه هم مثلاً «تور ادبیات داستانی» راه انداخته‌اند، که بهانه‌ای است برای گرفتن نفری 230 هزار تومان برای نشان دادن خانه سیمین و جلال؛ در حالیکه بازدید از این خانه کلاً رایگان است و خود مسئولان هم حضور دارند و توضیحات لازم را می‌دهند!

دانایی‌فر در یادداشتی که برای انتشار در اختیار خبرگزاری تسنیم، قرار داده به شرح ماجرا پرداخته و نوشته است: چند روز پیش، روز قلم بود و به تعبیری، جشن تیرگان. در این روز هوشنگ، پادشاه پیشدادی، نویسندگان را گرد آورد و آنان را گرامی داشت. این روز در سال 1381 بنا به پیشنهاد انجمن قلم ایران و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ثبت رسید و به یکی از مناسبت‌های رایج ایران تبدیل شد. در این رابطه نکات ارزنده‌ای گفته و نوشته شده، و اینک نکته‌ای دیگر در رابطه با لزوم دفاع از حرمت قلم و اهل قلم:

یکی از خطرناک‌ترین اثرات گسترده افسارگسیخته نظام سرمایه‌داری، که به احتمال زیاد، برآمده از اتاق‌های فکری نولیبرالی است، همانا داشتن نگاه ابزاری به فرهنگ و هنر و کالا انگاشتن آثار فرهنگی و هنری است. در این فضای مسموم، پدیدآورندگان آثار هنری و فرهنگی و همچنین نویسندگان و پدیدآورندگان محصولاتی چون کتاب، از نخستین قربانیانی به شمار می‌روند که به گونه‌ای فزاینده و ظاهراً برگشت‌ناپذیر، به مجموعه‌ای از کالاها و روابط کالایی تبدیل می‌شوند، محصولاتی که باید تحت ضوابط نظام بازار، قیمت‌گذاری شوند تا بتوان به خرید و فروش آنها پرداخت و به سودهای کلان دست یافت! لیکن خشونت جاری در رواج این دیدگاه، به حدی مخاطره‌آمیز و زننده شده که برخی از جوامع و دولت‌ها در برابر ان بپاخاسته‌اند و در صدد برآمده‌اند تا از قرار داده شدن محصولات فرهنگی در شمول قوانین مبادلات مطلقاً آزاد تجاری و دست رفتن میراث فرهنگی جامعه بشری، جلوگیری نمایند.

یکی از مظاهر این رویکرد که اخیراً در نهادهای فرهنگی کشور، به ویژه در حول و حوش خانه- موزه‌های منتسب به مشاهیر عالم فرهنگ و ادب و هنر، دیده شده همانا راه افتادن تورهای ظاهراً گردشگری توسط افراد است که تحت عناوینی همچون ایرانگردی، تهران‌گردی، موزه‌پیمایی، تاریخ‌پژوهی، آشنا با معاریف و مشاهیر و درگذشتگان عالم هنر و ادب و فرهنگ و تاریخ و سیاست و غیره تورهایی را بافته و گسترده‌اند برای ماهی‌گیری در آب‌های گل‌آلود.

به گفته وی؛ بررسی ماهیت و عملکرد برخی از این تورها مشکوک است و حکایت از آن دارد که هدف اصلی، همانا سوء استفاده از نام و اعتبار و معروفیت و محبوبیت بزرگان عالم هنر و ادب به قصد کاسبی و سودجویی است. اخیراً نشانه‌‌هایی از این نوع تورچینی در اطراف خانه- موزه‌ها، از جمله خانه- موزه سیمین و جلال و همچنین خانه پدری مرحوم جلال آل احمد هم گزارش شده است؛ بنابراین جا دارد که مسئولان نهادهای فرهنگی، مخصوصاً خانه- موزه‌ها، مراقب این قبیل هجمه‌ها باشند و اجازه ندهند که میراث بزرگان اهل قلم که خودشان پاسدار حرمت و معنویت قلم بوده‌اند، در معرض چنین نیات سودجویانه‌ای قرار گیرند و گرانبهاترین بخش از مرده‌ریگ آنان که همانا آبروست، به یغما رود.

اهل هنر و ادب میهمان سیمین و جلال شدند/ آرزوهای هم‌قطاران برای «خانه ادبیات»ادامه مناقشه بر سر خانه سیمین و جلال/ نگرانی خانواده آل احمد از مرمت‌های غیر اصولیروزگار ناخوش خانه سیمین و جلال در بن‌ بست ارضخانه پدری جلال آل احمد پاتوق «امیر چلچله» شد!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: داستان کتاب داستان کتاب خانه سیمین و جلال جلال آل احمد سوء استفاده خانه پدری پدری جلال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۰۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی کلاس درس دانشجویان دانشگاه آزاد در باغ موزه دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دانشجویان درس «آشنایی با دفاع مقدس» دانشگاه آزاد اسلامی یزد از باغ موزه دفاع مقدس یزد بازدید کردند.

در این بازدید که به همت امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی یزد صورت گرفت، جمعی از دانشجویان این دانشگاه در قالب درس «آشنایی با دفاع مقدس» به همراه استادان خود از باغ موزه دفاع مقدس استان یزد بازدید و کلاس درس خود را در آنجا برگزار کردند.

این بازدید با هدف آشنایی دانشجویان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد از آثار و مواریث فرهنگی، تاریخی هشت سال دفاع مقدس با هدف جریان‌سازی فرهنگی، آشنایی نسل امروز با حماسه هشت سال دفاع مقدس و تقویت روحیه خودباوری و تقویت اقتدار ملی و هویت اسلامی ایرانی برگزار شد.

در این رویداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد با حضور استاد درس «آشنایی با دفاع مقدس» ضمن بازدید از تجهیزات و ادوات نظامی به کار گرفته شده در دوران هشت سال دفاع مقدس از تالار‌های باغ موزه دفاع مقدس در حضور کارشناسان هر تالار که خود از حماسه‌سازان دفاع مقدس هستند، بازدید کردند.

در این موزه با استفاده از تکنولوژی‌های دیجیتال برای انتقال مفاهیم تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و نقش مردم تلاش شده است.

به گزارش آنا، مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان یزد در زمینی به مساحت ۲۰ هزار مترمربع کنار پارک آزادگان صفائیه احداث شد و شامل سه بخش محوطه، دو طبقه گالری نمایشگاهی و مفهومی و ساختمان اداری است.

زیربنای باغ موزه دفاع دفاع مقدس استان یزد با ۱۶ هزار مترمربع زیربنا احداث شد که زیربنای ساختمان اصلی آن سه هزار و ۸۰۰ مترمربع است.

همچنین در گالری این مرکز، اسناد و مدارک و آثار حجمی از دوران دفاع مقدس به نمایش گذاشته شد.

استان یزد ۳ هزار و ۸۵۰ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرد، ۳۰۰ هزار بسیجی و افزون بر ۳۰ هزار رزمنده دارد که در دوران دفاع مقدس در جبهه‌های غرب و جنوب کشور حضور داشته‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این افراد می‌‎توانند رایگان از اماکن تاریخی کرمانشاه بازدید کنند
  • معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی از خانه انصاری ارومیه بازدید کرد
  • (تصاویر) خانه موزه شهید مطهری
  • بازدید معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی از پروژه جداره‌سازی خانه گردشگری ارومیه
  • همایش بهاباد شناسی برگزار می شود
  • اصلاح هندسی چهارراه خیابان داوران و جلال آل‌احمد در اراک
  • واکنش تند دانشجویان به حضور سفیر آلمان در موزه فلسطین | ویدئو
  • بازدید رایگان از موزه هنرهای معاصر در روز معلم
  • گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد
  • برپایی کلاس درس دانشجویان دانشگاه آزاد در باغ موزه دفاع مقدس