Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانه موزه‌ای در خیابان دزاشیب تهران قرار دارد که زمانی سیمین دانشور و جلال آل‌احمد در آن سکونت داشتند؛ نویسندگانی که هنوز هم آثارشان تجدید چاپ می‌شود و مخاطبان خاص خود را دارد، اما ماجرای ساخت این خانه چیست؟

خانه موزه جلال آل‌احمد و سیمین دانشور، خانه شخصی این زوج نویسنده بود. جلال آل‌احمد پس از ازدواج، تصمیم گرفت خانه‌ای مسکونی در زمینی که مدت‌ها قبل در اراضی شمیرانات خریده بود، بسازد و همراه همسرش در آنجا زندگی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلال آل‌احمد با بودجه‌ای کمتر از ۵ هزار تومان که ۳ هزار تومان آن را قرض گرفته بود، ساخت خانه را آغاز کرد.

جلال آل‌احمد در نامه به همسرش از درد دستانش به دلیل تراشیدن سنگ‌ها و آسیب‌های جسمی گفته است. تزئینات این خانه هنوز هم مثل زمانی است که جلال آل‌احمد و سیمین دانشور در آن زندگی می‌کردند. شهرداری تهران که می‌خواست خانه جلال آل‌احمد و سیمین دانشور به موزه تبدیل شود، این خانه را خرید.

قرار بود از همان ابتدای تبدیل خانه جلال‌آل احمد و سیمین دانشور به خانه موزه، تزئینات و جایگاه اشیای خانه تغییر نکند و همانطور که از ابتدا بود، در معرض دید بازدیدکنندگان قرار بگیرد. الگوهای معماری خانه علاوه بر ارزش معنوی آن ارزش زیادی دارد.

در زمان ورود به خانه موزه جلال‌آل احمد، پس از گذشتن از حیاط با مجسمه مومی سیمین دانشور روبرو می‌شوید که رو به حیاط و حوض زیبای آن قرار دارد. گویی روی یک صندلی چوبی نشسته و هنوز منتظر است. سیمین دانشور در یکی از آثارش به نام جزیره‌ سرگردانی که پس از درگذشت همسرش به رشته‌ تحریر درآورد، نوشته است «احمد نمرده و هنوز زنده است!» این مجسمه و حالت انتظاری که در چشمانش است همین حس را به بازدیدکنندگان القا می‌کند.

در داخل منزل، در نیم طبقه‌ای که خود جلال آل‌احمد آن را ساخت، مجسمه مومی‌اش قرار دارد. گویی که او هم در حال فکر کردن برای نوشتن و خلق اثری جدید بوده است. البته در واقعیت هم این مکان جایی بود که جلال آل‌احمد به آن پناه می‌برد و آثارش را خلق می‌کرد.

خانه جلال و سیمین در سال ۱۳۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. در این موزه، تمامی آثار نوشته شده و ترجمه آن‌ها گرد آوری شده است و در یک جا نگهداری می‌شود که توسط این دو نویسنده به‌نام کشور نوشته و ترجمه شده است.

از جمله مهم‌ترین آثاری که در این موزه نگهداری می‌شوند، می‌توان به «سووشون» از سیمین دانشور، «مائده‌های زمینی» اثر آندره ژید با ترجمه جلال آل‌احمد، «جزیره سرگردانی» سیمین دانشور، «غرب‌زدگی» جلال آل‌احمد، کتاب «ساربان سرگردان» سیمین دانشور و ... اشاره کرد.

در این موزه آثار دیگری هم به نمایش گذاشته شده که متعلق به این ۲ نفر است و ویکتوریا دانشور، خواهر سیمین، بیشتر این آثار را در روز افتتاح موزه یعنی ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ به این مجموعه اهداکرد. از جمله این وسایل می‌توان به حلقه ازدواج سیمین و جلال، عقدنامه آن‌ها و کارت ملی سیمین دانشور اشاره کرد.

۵۷۵۷

کد خبر 1454832

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: جلال آل احمد نویسنده ادبیات ایران ادبیات داستانی جلال آل احمد و سیمین دانشور خانه موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۴۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رضاییان: هواداران پرسپولیس در قلب من جا دارند

بازیکن تیم فوتبال سپاهان اصفهان، گفت: هواداران پرسپولیس همیشه در قلب من جا دارند و کلی خاطرات با آن‌ها دارم و همیشه به آن‌ها احترام می‌گذارم.

به گزارش مشرق، رامین رضاییان بعد از تساوی مقابل پرسپولیس، اظهار داشت: به نتیجه بازی کاری ندارم. در زندگی یاد گرفته‌ام که شرافتمندانه زندگی کنم. تعدادی از هواداران پرسپولیس از من دلخور بودند و باید این را بدانند که همیشه در قلب من جا دارند و کلی خاطرات با آن‌ها دارم. همیشه به آن‌ها احترام می‌گذارم و درک می‌کنم به دلیل تعصبی که به پرسپولیس دارند شاید یک توقع دیگری از رامین رضاییان دارند.

وی افزود: تعداد محدودی از هواداران را خطاب می‌کنم، اما همه هوادران پرسپولیس برای من قابل احترام هستند و هر حرفی بزنند، باز هم من آن‌ها را دوست دارم.

رضاییان در رابطه تساوی مقابل پرسپولیس اظهار داشت: بازی قشنگی بود و من هم با جان دل برای سپاهان بازی کردم.

وی در رابطه با اظهارات رضا درویش مدیرعامل باشگاه پرسپولیس که گفته بود بازیکنان سپاهان وقت تلف کرده‌اند، گفت: نه اصلا همچنین چیزی وجود نداشته است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • وداع با جانباز و آزاده سرافراز دوران دفاع مقدس
  • رضاییان: هواداران پرسپولیس در قلب من جا دارند
  • خانه موزه‌ای در تهران که نماد عقل و عشق است
  • (تصاویر) خانه موزه شهید مطهری
  • اصلاح هندسی چهارراه خیابان داوران و جلال آل‌احمد در اراک
  • سهراب سپهری و سیمین دانشور مهمانان امسال نشر فیل در نمایشگاه کتاب
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • حمایت دانشگاه‌های جهان از فلسطین یادآور رسالت معلمی در دفاع از مظلومان است
  • گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد
  • نمایشگاه تولیدات خوداتکایی مدارس شبانه‌روزی در سنندج برپا شد